Opruimactie in bos bij bruinkoolgroeve Hambach

Protest tegen de bruinkoolwinning in Hambacher bos. © ANP

Medewerkers van energiegigant RWE zijn woensdagochtend begonnen met het opruimen van versperringen, afval en barricades in het Hambacher Forst. Ze worden daarbij beschermd door een flinke politiemacht.

Redactie

RWE heeft een vergunning om het Hambacher Forst – hemelsbreed 25 km van Kerkrade – vanaf 1 oktober te kappen, om er vervolgens bruinkool op te graven. Actievoerders wonen al ruim zes jaar in het 160 hectare grote bos om de bomenkap tegen te houden.

De politie heeft verklaard dat vandaag bij de opruimactie de boomhutten van de actievoerders gespaard zullen blijven. Wel zullen wapens en alle andere materialen in beslag worden genomen waarmee de politie zou kunnen worden aangevallen. De politie houdt rekening met gewelddadig verzet van bosbewoners en honderden sympathisanten die de afgelopen dagen naar het bos zijn gereisd.

Lees hier alles over de acties rond de bruinkoolmijn in Hambach

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal