Alle bewoners gaslek Beek weer thuis

Print
Alle bewoners gaslek Beek weer thuis

Afbeelding: iStock

Beek - Alle bewoners van de door het gaslek in Beek getroffen woningen zijn weer thuis. Afgelopen nacht moesten de bewoners van drie huizen elders overnachten omdat de brandweer daar dinsdagavond nog te hoge gasconcentraties had gemeten.

Eerder op de dag waren ook de bewoners van negen andere woningen geëvacueerd. Zij konden in de loop van de avond weer naar huis.

Het gaslek ontstond dinsdagmiddag rond half 4, toen bij graafwerkzaamheden aan het Raadhuispark een onbekende leiding werd geraakt. De leiding stond volgens de gemeente Beek op geen enkele kaart. Netbeheerder Enexis en de brandweer hebben de straat afgezet en het lek zo snel mogelijk gedicht.

Derde keer
Het was de derde keer in nog geen vijf maanden dat werkzaamheden aan het centrumplan in Beek een gaslek hebben veroorzaakt. Op 25 april schoot in de Burgemeester Janssenstraat een koppeling los. Daarbij is er gas ontsnapt. Dat lek is snel gedicht, zonder grote gevolgen.

Op 9 juli hebben werknemers in dezelfde straat per ongeluk een leiding geraakt. Die stond wel op de kaart. Ook dat gaslek werd snel gelekt.

Het ongeluk van dinsdag is het ernstigste van de drie omdat ditmaal enkele mensen de nacht hebben moeten doorbrengen.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje