Broers beticht van poging tot doodslag na verkeersruzie

Foto ter illustratie.© Archieffoto ANP

Het Openbaar Ministerie beschuldigt de in Sittard geboren broers Hakim (18) en Jamel (21) L. van poging tot doodslag in vereniging na een verkeersruzie in Venlo. Een 49-jarige Venlose fietser liep daarbij ernstig letsel op.

Marco van Kampen

Het incident vond plaats aan de Eindhovenseweg op woensdag 23 mei van dit jaar. Een onhandige inhaalmanoeuvre van een auto met daarin een echtpaar leidde tot een handgemeen met de drie inzittenden van een andere auto, onder wie de broers L. Een passerende fietser bemoeide zich met de ruzie, maar moest dat bekopen met een oogkasfractuur. Later zou één van de broers zich ook nog verzet hebben tegen een agent toen hij werd gearresteerd.

Derde daderDe officier justitie legt de gebroeders onder meer poging tot doodslag in vereniging ten laste: "Hier was geen sprake van een conflict, maar van een verkeerssituatie. De reactie was waanzinnig, het slachtoffer is gericht aan gort getrapt.'' Volgens de verdachten speelde de derde inzittende de grootste rol tijdens de ruzie, maar ze weigeren zijn naam te noemen. Uit angst voor represailles, aldus de verdediging.

OverdrevenRaadsman Ludo Hameleers, die Hakim L. bijstaat, stelt dat de broers zich moeten schamen voor hun gedrag. Hij vindt echter ook dat poging tot doodslag zwaar overdreven is. Een verzoek om de voorlopige hechtenis van beide verdachten op te heffen, werd niet door de rechtbank gehonoreerd. Het is nog niet duidelijk wanneer de inhoudelijke behandeling van de zaak plaatsvindt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal