Dubbele moordverdachte Maastricht volledig ontoerekeningsvatbaar

Print
Dubbele moordverdachte Maastricht volledig ontoerekeningsvatbaar

Afbeelding: ANP

De Syriër Osama I. uit Maastricht die wordt verdacht van dubbele moord wordt volledig ontoerekeningsvatbaar geacht. Dat blijkt uit een rapportage van het Pieterbaancentrum. Het PBC adviseert tbs met dwangverpleging, zo bleek woensdagmiddig tijdens een proformazitting.

Het is nog niet duidelijk of de gewenste confrontatie tussen Osama I. uit Maastricht en het Syrische slachtoffer dat de steekpartij wel overleefde daarmee van de baan is. Dat komt in november tijdens een regiezitting aan de orde.

Dynamiek
Het Openbaar Ministerie verzocht eerder om een directe confrontatie tussen verdachte en getuige in de hoop op een dynamiek die meer duidelijkheid kan verschaffen over het motief voor de steekpartij aan de Joseph Postemesstraat waar Osama moeder en dochter neerstak. De 57-jarige vrouw overleed ter plekke, haar 21- jarige dochter overleefde dankzij ingrijpen van een buurman. 

Lees ook: Verdachte en slachtoffers steekpartij Maastricht kenden elkaar

De familie laat in een eerste reactie weten dat ze niets begrijpt van het advies om Osama I. tbs met dwangverpleging op te leggen. Ze is verbolgen over het feit dat nog steeds geen antwoord is gegeven op de vraag waarom moeder en dochter zijn neergestoken.

Lees ook: Optreden politie bij steekpartijen Maastricht was correct