‘Herstel bij corporatie Woonpunt voortvarend’

© Woonpunt

Woonpunt is op de juiste weg met het verbeteren van de organisatie. De Autoriteit Woningcorporaties (AW) is tevreden over de hervorming bij de in opspraak geraakte corporatie.

Vikkie Bartholomeus

Woonpunt krijgt een vrij gunstige jaarlijkse beoordeling van de Autoriteit Woningcorporaties, onderdeel van het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkijkrelaties. De AW is "positief over de aanpak en de voortgang in de ontwikkeling van het verbeteren van de interne organisatie en sturing en tot stand te brengen cultuuromslag”.

Negatief daglichtTwee jaar geleden werd alarm geslagen over de financiële positie van Woonpunt. Ook bleek de corporatie een lening te hebben verstrekt in een vorm die "wettelijk niet is toegestaan”. Woonpunt kwam verder in een negatief daglicht te staan nadat drie werknemers werden ontslagen, die de grenzen van de integriteit hadden overschreden. Miriam Depondt trad terug als bestuursvoorzitter.

Nieuw bestuurWoonpunt, dat 18.000 woningen bezit, heeft inmiddels een nieuw managementteam en bestuur. Naast Guido Kerckhoffs zal Marie-Thérèse Dubbeldam binnenkort aantreden als bestuurder. De Autoriteit Woningcorporaties heeft in grote lijnen vertrouwen in de transformatie, maar plaatst nog enkele kanttekeningen. Zo moet er een intern en extern onderzoek gedaan worden naar het toezicht binnen de corporatie.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal