Arbeidsmigranten uit Letland mogen blijven op kazerne Weert

© De Limburger

De gemeente Weert wil de regels aan gaan passen, zodat er arbeidsmigranten op het terrein van de voormalige Van Horne-kazerne legaal gehuisvest mogen worden.

Leon Janssen

Dat zou 1 januari 2019 geregeld moeten zijn. Tot die tijd wil het college van burgemeester en wethouders de huisvesting van gastarbeiders op die plek gedogen. Daarbij stelt de gemeente als eis dat verhuurder en werkgever maatregelen nemen om overlast te voorkomen.

Lees ook: Wijkraad in Weert voelt zich geschoffeerd in kwestie arbeidsmigranten

OverlastOmwonenden van de voormalige kazerne klagen al geruime tijd over overlast door de arbeidsmigranten. Ze hebben eerder aangegeven juridische stappen te nemen als de gemeente de huisvesting van de gastarbeiders nog langer toestaat.

VerhuurdHet onderbrengen van arbeidsmigranten op de oude kazerne, nu eigendom van Horne Quartier (HQ), mag officieel niet. Toch heeft HQ voormalige verblijven van de militairen aan uitzendbureau Prisma Worx verhuurd voor werknemers uit voornamelijk Letland. Het huurcontract loopt volgens Anton Poell, een van de eigenaren van HQ, tot 31 december 2019.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal