Arbeidsmigranten uit Letland mogen blijven op kazerne Weert

Print
Arbeidsmigranten uit Letland mogen blijven op kazerne Weert

Afbeelding: De Limburger

De gemeente Weert wil de regels aan gaan passen, zodat er arbeidsmigranten op het terrein van de voormalige Van Horne-kazerne legaal gehuisvest mogen worden.

Dat zou 1 januari 2019 geregeld moeten zijn. Tot die tijd wil het college van burgemeester en wethouders de huisvesting van gastarbeiders op die plek gedogen. Daarbij stelt de gemeente als eis dat verhuurder en werkgever maatregelen nemen om overlast te voorkomen.

Lees ook: Wijkraad in Weert voelt zich geschoffeerd in kwestie arbeidsmigranten

Overlast
Omwonenden van de voormalige kazerne klagen al geruime tijd over overlast door de arbeidsmigranten. Ze hebben eerder aangegeven juridische stappen te nemen als de gemeente de huisvesting van de gastarbeiders nog langer toestaat.

Verhuurd
Het onderbrengen van arbeidsmigranten op de oude kazerne, nu eigendom van Horne Quartier (HQ), mag officieel niet. Toch heeft HQ  voormalige verblijven van de militairen aan uitzendbureau Prisma Worx verhuurd voor werknemers uit voornamelijk Letland. Het huurcontract loopt volgens Anton Poell, een van de eigenaren van HQ, tot 31 december 2019.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen