Droomplein Heerlerheide genomineerd voor 'Onze Buurt 2018'

© Bas Quaedvlieg

Het Droom- en Doeplein De Wieër in Heerlerheide en stichting Spelend Kind in Kerkrade zijn genomineerd voor ‘Onze Buurt 2018.’

Siebrand Vos

Onze Buurt is een actie van Limburgse woningcorporaties, met hulp van het Oranje Fonds en de provincie. Doel is om buurtbewoners aan de verfraaiing van hun omgeving en onderlinge contacten te laten werken. Winnende initiatieven krijgen een startkapitaal.

AanjagerBij het Droom- en Doeplein aan de Abel Tasmanstraat in Heerlerheide is een ontmoetingsplaats gemaakt van een plek die door sloop vrij kwam. De eventuele prijs zal worden gebruikt voor verdere verfraaiing. Martin van der Heyden, de grote aanjager van het Droomplein, werd eerder al onderscheiden met de Gouden Buur Award.

Spelend Kind wil kinderen aan speelgoed helpen via een ruilwinkel. Er is al een pand gevonden, voor de inrichting hoopt men op een startkapitaal van Onze Buurt.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal