Eigen logo taboe voor Partij voor Weert

© Jan-Paul Kuit

De Partij voor Weert mag haar logo niet meer gebruiken, omdat het te veel lijkt op het gemeentewapen. Dat oordeelt de rechtbank in Roermond.

Leon Janssen

Elke dag dat de Partij voor Weert (PvW) het logo toch gebruikt, moet ze een boete betalen van vijfhonderd euro. Verder moet de partij de proceskosten ter hoogte van bijna 3500 euro betalen.

De gemeente en PvW liggen al langere tijd met elkaar overhoop over het gebruik van het partijlogo. Volgens het college van burgemeester en wethouders lijkt dat te veel op het wapen van de gemeente, waardoor er verwarring zou kunnen ontstaan.

De PvW was het daar niet mee eens. De gemeente stapte daarop naar de rechter. Die vond in eerste instantie dat gemeente en partij moesten proberen er samen uit te komen. Dat lukte niet, waarop de rechtbank toch een oordeel moest vellen.

De PvW overweegt nog in hoger beroep te gaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal