Emile Roemer blijft langer als waarnemer in Heerlen

© ANP

Emile Roemer blijft voorlopig aan als waarnemend burgemeester van Heerlen. Ralf Krewinkel is nog herstellende.

Siebrand Vos en Marcel de Veen

Waarnemers voor burgemeesters worden in eerste instantie voor een half jaar benoemd door de gouverneur. De eerste termijn van Roemer als waarnemend burgemeester van Heerlen loopt half september af. Een woordvoerster van gouverneur Theo Bovens laat weten "dat Roemer voorlopig nog even aanblijft. Over de verdere duur hiervan kunnen we geen uitspraak doen.”

Woordvoerster Cècely Loontjens laat verder weten dat er voor de provincie geen aanleiding is om te denken dat Ralf Krewinkel niet terugkeert als burgemeester van Heerlen. "De heer Bovens heeft regelmatig contact met de heer Krewinkel. In oktober staat weer een contactmoment gepland.”

Ernstig ziek zoontjeEmile Roemer ging er twee weken geleden al van uit dat hij ook na half september door zou gaan als waarnemer, omdat hij nog niks had gehoord. De oud-fractievoorzitter van de SP in de Tweede Kamer is half maart benoemd als waarnemer voor Ralf Krewinkel, die zich wegens de toestand van zijn ernstig zieke zoontje eind februari ziek had gemeld.

Luca Krewinkel werd in de zomer van het afgelopen jaar getroffen door een ernstige vorm van leukemie. Op 16 september legde zijn vader daarom al z’n taken neer. Naderhand bleek dat de jongen, die momenteel in Utrecht wordt behandeld, een blijvende dwarslaesie heeft overgehouden aan de ziekte.

Heel heftigRalf Krewinkel zegt in een reactie dat de afgelopen periode heel heftig voor hem is geweest. "Daarvan ben ik nog herstellende en het gaat langzaam de goede kant op. Hervatten kan alleen als ik me 100 procent voel. Heerlen verdient ook een burgemeester die er voor 100 procent 24/7 voor kan gaan. Dat is helaas nog niet het geval. Ik wil iedereen bedanken die met ons meeleeft.”

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal