Het Groene Hof in Weert wordt hart van sportpark Boshoven

Print
Het Groene Hof in Weert wordt hart van sportpark Boshoven

Sportpark Boshoven heeft weinig uitstraling zoals het er nu bij ligt. Afbeelding: Jan-Paul Kuit

De eerste winst van de Open Club Weert Noord Verenigd! is al binnen: meer samenwerking en gezamenlijke projecten. Een ander punt is de opwaardering van sportpark Boshoven, dat er nu nog verpauperd bij ligt.

Een sportpark met drie verschillende ‘sferen’ (gebouwen, sportvelden en groen) en een centrale plek voor informele ontmoeting: het Groene Hof. Dat is de kern van het inrichtingsplan voor sportpark Boshoven dat Open Club Weert Noord Verenigd! gisteravond aan de gemeenteraad van Weert presenteerde. Met dit plan wil de gemeente het park vernieuwen en meer uitstraling geven. Kosten: ruim drie miljoen euro.

Samenwerking
Bij de Open Club Weert Noord Verenigd! zijn veertien huidige en toekomstige gebruikers van het park verenigd. Ze willen meer samenwerken, het gezamenlijk gebruik van accommodaties stimuleren en nieuwe projecten opzetten.
Een doelstelling is verder de vernieuwing van het sportpark. Dat ligt er nu verpauperd bij, heeft geen uitstraling en is niet veilig vindt de Open Club.

Nieuwe ontwikkelingen
Nadat de gemeenteraad vorig jaar geld beschikbaar stelde voor een onderzoek naar de opwaardering van het park, werd een bureau ingeschakeld dat samen met de Open Club een plan daarvoor opstelde. Dat voorziet onder meer in het verkeersveiliger maken van het park, de aanleg van extra parkeerplaatsen, het behoud van zo veel mogelijk bomen en ruimte voor nieuwe ontwikkelingen.
"Daarbij denken we aan een nieuwe sporthal, de uitbreiding van muziekcentrum De Bosuil en een parkeerplaats aan de ­Suffolkweg", zegt Sander Hofs, bestuurslid van voetbalvereniging FC Oda. "De uitvoering van die ontwikkelingen zal echter naar verwachting nog enkele jaren op zich laten wachten."
 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje