Geen nader onderzoek na zelfmoord PVV-raadslid Willie Dille

PVV-raadslid Willie Dille.© ANP

Ook de Haagse gemeenteraad stelt geen nader onderzoek in naar aanleiding van de dood van PVV-raadslid Willie Dille. De fractievoorzitters zien "geen grond tot eigen onderzoek", zo maakte de griffie woensdagavond bekend na een bijeenkomst van de lokale politieke kopstukken.

ANP

Eerder liet het Openbaar Ministerie (OM) al weten "onvoldoende aanknopingspunten" te zien voor strafrechtelijk onderzoek.

Ontvoerd, verkracht en mishandeldKort voordat ze een einde aan haar leven maakte, uitte de 53-jarige Dille felle beschuldigingen in een video op Facebook. Ze zei dat ze "door een groepje moslims" was ontvoerd, verkracht en mishandeld. Volgens haar gebeurde dat in opdracht van een ander raadslid, de tot de islam bekeerde oud-PVV'er Arnoud van Doorn, die nu voor de Partij van de Eenheid in de raad zit. Hij wijst de aantijgingen resoluut van de hand en noemde de zelfdoding een "trieste zaak".

Aangifte deed Dille niet, ook al stelde de gemeente dat zowel de politie als burgemeester Pauline Krikke daar wel op had aangedrongen.

Informatie delenDe Haagse fractievoorzitters "roepen iedereen op die mogelijk nieuwe informatie heeft om deze te delen met politie en justitie". Ze noemen het "wrang en onbevredigend" dat vragen onbeantwoord zullen blijven. "Tegelijkertijd is het besef er dat dit helaas niet anders is, wanneer iemand uit het leven stapt."

De raad herdenkt Willie Dille op 20 september tijdens een vergadering.

Lees ook: Partner Willie Dille: 'Ik begrijp haar overweging wel'

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal