Gehandicapt stel krijgt rollator terug na diefstal auto

Maarten en Beatrix Ouwerkerk tonen een afbeelding van hun gestolen auto.© Luc Lodder

Er is hulp op komst voor het Heerlense stel, dat vrijdagavond is bestolen van een 40-kilometerautootje met daarin een rollator. Dat ‘langzaamaanwagentje’ hebben ze nog niet terug, maar een goededoelenstichting biedt wel een rollator aan.

Redactie

De stichting Bruggen van Vriendschap geeft normaal gesproken hulp aan arme kinderen in Polen, maar was zo getroffen door het verhaal achter de diefstal dat ze een rollator beschikbaar stelt.

Honderdjarig bestaanDaarmee is het leed van Beatrix en Maarten Ouwerkerk voor een klein deel goedgemaakt. De twee werden afgelopen vrijdagavond bestolen van hun Aixam, waarin een rollator geparkeerd was. Dat gebeurde bij de Peter Schunckflats tijdens de feesten rond het honderdjarig bestaan van Heerlerbaan.

Lees ook: 'Levenslijn' gehandicapt stel gestolen

Omdat beiden slecht ter been zijn, betekent de diefstal dat hun bewegingsvrijheid flink wordt beperkt. Ze moesten lang sparen voor de aanschaf van het autootje, dat vanwege geldgebrek niet was verzekerd.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal