Blerickse Buwalda neemt meer tijd voor nieuw boek

Print
Blerickse Buwalda neemt meer tijd voor nieuw boek

Omslag van het nieuwe boek. Afbeelding: De Bezige Bij

Het nieuwe boek van de in Blerick opgegroeide Peter Buwalda (46) komt later uit dan gepland. De schrijver zou zijn nieuwe werk op 25 september lanceren.

Om ‘Otmars zonen’ te voltooien heeft hij meer tijd nodig, meldt uitgeverij De Bezige Bij. "Gezien de complexiteit van het geheel - de roman is de opening van een 1750 pagina’s tellende trilogie - en de extra zorgvuldigheid die Buwalda derhalve betracht, is besloten de geplande publicatie op 25 september te verplaatsen naar een ander tijdstip.”

De auteur debuteerde in 2010 met ‘Bonita Avenue’. Het boek kreeg nominaties voor onder andere de Libris Literatuur Prijs, de NS Publieksprijs, de AKO Literatuurprijs en de Gouden Strop. Hij won de Academica Debutantenprijs, de Selexyz Debuutprijs, de Tzumprijs en de Antwon Wachterprijs. Zijn recentste werk is ‘De kleine voeten van Lowell George’, een verzameling van zijn columns in De Volkskrant.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen