Justitie Italië doet onderzoek naar 20 mensen na brugramp Genua

Print
Justitie Italië doet onderzoek naar 20 mensen na brugramp Genua

Afbeelding: EPA

Justitie in Italië is een onderzoek begonnen naar twintig personen die na de brugramp in Genua worden verdacht van dood door schuld.

Het gaat om mensen uit de top van wegbeheerder Autostrade per l'Italia, dat de brug exploiteerde, en ambtenaren van het Italiaanse ministerie van Transport. Bij het instorten van de brug in augustus kwamen 43 mensen om het leven.

Fouten
Reuters meldt de start van het onderzoek naar de managers en ambtenaren op basis van een bron binnen het Italiaanse justitieel apparaat. Autostrade, een onderdeel van het beursgenoteerde Atlantia, heeft nog niet gereageerd op het nieuws. 

De openbaar aanklagers in Genua doen onderzoek naar de fouten rond het instorten van de Morandi-brug op 14 augustus. 43 mensen kwamen om het leven toen een wegdeel van 200 meter van het viaduct brak en naar beneden viel.

Medewerking
Autostrade per l'Italia zegde na het dramatische incident alle medewerking aan de Italiaanse overheid toe in het vinden van de oorzaak van het instorten. De exploitant wil het onderzoek afwachten voordat al dan niet verantwoordelijkheid voor de instorting wordt genomen.

"Uit alle rapporten over de ingestorte brug in Genua die wij in bezit hebben, blijkt dat de brug in goede staat verkeerde", aldus Giovanni Castellucci, topman van Atlantia, eerder.