Binnenstad Maastricht niet geheel autovrij tijdens Parcours

Print
Binnenstad Maastricht niet geheel autovrij tijdens Parcours

Een eerdere editie van Het Parcours Afbeelding: Het Parcours

Tijdens Het Parcours zal het centrum van Maastricht zondag maar ten dele autovrij zijn. Bij de edities van 2016 en 2017 was nog sprake van een autoloze zondag in de gehele binnenstad.

Alleen de Boschstraat, Markt, Vrijthof en Grote Gracht zijn  zondag van 11.00 tot 19.00 uur verboden voor auto’s en motoren.

Oscar Wibaut, interim voorzitter van Stichting UIT, eigenaar van Het Parcours, zegt het geen belemmering te vinden dat de autoloze zondag en Het Parcours niet meer samenvallen. "We maken nu zelf een paar duizend euro extra kosten voor verkeersregelaars en zaken als afzettingen, maar dat gaat niet ten koste van het programma. Gezelschappen bekostigen hun deelname zelf.”

Te weinig geld
Er zou dit jaar voor het eerst een geheel op zichzelf staande autoloze zondag voor het centrum van Maastricht komen, losstaand van de opening van het culturele seizoen. Die gaat niet door, omdat het vorige college daarvoor te weinig geld had gereserveerd. Het beschikbare budget van 65.000 euro is ontoereikend, aldus de gemeente.

De gemeente geeft er de voorkeur aan geld en mankracht dit jaar in te zetten om de invoering van een milieuzone te onderzoeken, aldus wethouder Gert-Jan Krabbendam.