PostNL vindt examens niet meer terug; leerlingen moeten toets opnieuw maken

Print
PostNL vindt examens niet meer terug; leerlingen moeten toets opnieuw maken

De examens zijn in mei nog gefotografeerd voor het Instagram-kanaal van Anglia, voordat ze verdeeld werden onder de scholen. Afbeelding: AD/Anglia

48 gemaakte luistertoetsen van leerlingen van Het College in Weert zijn definitief weg.

Deze toetsen, onderdeel van het Engelse Anglia-examen, waren in juni naar Engeland gestuurd maar raakten zoek. De gedupeerde leerlingen mogen op 22 november de luistertoets opnieuw maken. Zij hebben hier onlangs een brief over gekregen.

Kwijt
PostNL raakte in juni tien dozen vol toetsen kwijt met examens van het Engelstalige opleidingsinstituut Anglia uit Roosendaal. De examens – die leerlingen op een middelbare school er extra bij kunnen doen - zouden in Engeland worden nagekeken.

Daar zijn ze nooit aangekomen. Negen dozen werden na een zoektocht teruggevonden. De tiende doos is nog steeds weg en wordt waarschijnlijk nooit gevonden, hebben de scholen te horen gekregen.

Vervelend
PostNL heeft inmiddels besloten de zoektocht te staken. Sascha Engbersen, coördinator Tweetalig Onderwijs (TTO) op Het College in Weert, vindt het uiterst vervelend voor de leerlingen maar benadrukt dat de school hier helemaal niets aan kan doen.

Het Anglia-examen is in juni door derdejaars vwo-leerlingen gemaakt die dit extra Engelse certificaat wilden halen.

Meer scholen?
Anglia-manager Sander van Haarlem wil niet zeggen of er meer gedupeerde scholen in Limburg zijn, wel zijn ze allemaal op de hoogte van de uitslag. Volgens Van Haarlem zijn van 1.100 leerlingen in Nederland de luistertoetsen verdwenen en van zo’n 100 leerlingen ook het schriftelijke werk.

Bij Anglia zijn 106 onderwijsinstellingen aangesloten. "We hebben de scholen al laten weten dat de scholieren dit onderdeel kosteloos opnieuw kunnen maken. De luistertoets duurt overigens hooguit een kwartiertje en de leerlingen hoeven er niks voor voor te bereiden. Waarschijnlijk krijgen ze twee tot drie weken later al de uitslag", aldus Van Haarlem.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje