Taakstraf voor hetze tegen Venrayse advocaat

© iStock

Een taakstraf van tachtig uur, een boete van duizend euro en twaalf maanden voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Angela Janssens

Deze straf heeft de 62-jarige Richard K. uit Venlo donderdag van de Roermondse rechtbank gekregen, omdat hij de Venrayse advocaat Marcus Gerris jarenlang van fraude heeft beticht.

BeschuldigingenGerris was in 2009 curator in het faillissement van het bedrijf Eco Care in Belfeld. Schuldeiser K. vindt dat curator Gerris zijn werk niet goed heeft gedaan.

K. is daarom jarenlang mails en brieven blijven sturen naar onder meer de media, Tweede Kamerleden, advocaten en bedrijven waarin hij de advocaat onder meer van fraude beticht.

Geen contactDe rechtbank heeft K. nu de wacht aangezegd. Hij mag op geen enkele wijze meer contact opnemen met Gerris. Ook mails, brieven of welke andere uiting dan ook aan derden over het functioneren van de Venrayse advocaat uit de koker van K. of van de Stichting Behoud Industrieel Erfgoed, waar K. voorzitter van is, zijn uit den boze.

Tijdens de rechtszaak, twee weken geleden, zei K. dat hij niks fouts heeft gedaan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal