Bouw van langverwacht tankstation langs A73 is eindelijk begonnen

Print
Bouw van langverwacht tankstation langs A73 is eindelijk begonnen

Afbeelding: John Peters

BP is langs de A73 in Roermond gestart met de bouw van een tankstation. Naar verwachting is de bouw eind dit jaar klaar.

De komst van het tankstation bij verzorgingsplaats Spik langs de A73 heeft al sinds 2007 op zich laten wachten. In eerste instantie was het toenmalig eigenaar Q8 dat op de betreffende plek, vlak na het uitrijden van de Roertunnel in noordelijke richting aan de rechterkant, een tankstation zou bouwen, maar het wachtte daar enkele jaren mee.

Geen haast
Ook FuelPlaza, de partij die na Q8 de locatie in handen kreeg, begon niet meteen met bouwen. Ook zij wachtte in de hoop dat de weg steeds drukker zou worden.

Haast was er ook niet, want het bouwrecht was geldig tot 2023. Als het er eenmaal stond, mocht Fuelplaza de pomp vijftien jaar uitventen. Door te wachten op de optimale drukte zou die periode ook optimaal kunnen worden gebruikt.

Café
Inmiddels is dus BP eigenaar van de plek. Die heeft besloten om nu te starten met de bouw. Waarom voor dit moment gekozen is, wil een woordvoerster niet zeggen omdat het commercieel gevoelige informatie zou betreffen.

"Wel kan ik zeggen dat het pompstation nog voor het einde van het jaar open zal gaan. Voor wat betreft de winkelformule wordt het station uitgerust met BP’s Wild Bean Cafe."

Behoefte
De komst van het benzinestation zal voor veel weggebruikers een uitkomst zijn, vooral voor vrachtwagenchauffeurs. De volgende verzorgingsplek in noordelijke richting ligt in Venray.

Toch parkeren chauffeurs al sinds jaren bij het Spik hun truck om zich aan de rij- en rusttijden te kunnen houden, maar voorzieningen zijn er aan die kant van de snelweg niet. Rommel werd achtergelaten en bij gebrek aan een fatsoenlijke wc werd het gras gebruikt om de behoefte op te doen.

Het ontbreken van een tankstation leverde ook onveilige situaties op omdat sommige chauffeurs de snelweg overstaken naar het tanksta­tion aan de andere kant van de A73.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje