Reichrath stapt per direct uit de politiek

Print
Reichrath stapt per direct uit de politiek

Robin Reichrath. Afbeelding: De Limburger

Landgraaf - Fractievoorzitter Robin Reichrath van de PvdA in Landgraaf heeft vrijdagochtend vriend en vijand verbaasd met de mededeling dat hij per direct uit de politiek stapt.

Reichrath (26) was 8,5 jaar raadslid en werd gezien als een groot politiek talent. Hij kiest er nu echter voor om zich volledig te gaan richten op een nieuwe ambtelijke uitdaging bij de provincie Limburg. Hij wordt als fractievoorzitter opgevolgd door Cynthia Veerman. Jim Bemelen (26) neemt de raadszetel van Reichrath over.

Tijd en energie
Reichrath blikt terug: "Ik kijk terug op een periode waarin ik vanaf dag één veel tijd en energie gestoken heb in het raadslidmaatschap en het vertegenwoordigen van onze inwoners. Met genoegdoening kijk ik terug op de behaalde resultaten die we samen met anderen in zowel een oppositie- als coalitierol hebben kunnen bereiken."

Bestuurslid Rob Snijkers reageert: "Met Robin verliezen we een bevlogen en kundig raadslid dat altijd klaar stond om de belangen van onze inwoners te dienen. Een echte dossiervreter die het inhoudelijk debat, ongeacht of hij in de coalitie of oppositie zat, altijd aanging."