Politiebonden: volgend weekend 'heftigste politieactie ooit'

Print
Politiebonden: volgend weekend 'heftigste politieactie ooit'

Afbeelding: ANP

De vakbonden hebben politieagenten opgeroepen om vanaf volgende week vrijdag alleen nog maar uit te rukken bij echt grote nood en het andere werk te laten liggen.

Die oproep is gedaan als actie in het slepende cao-conflict dat de bonden met de korpsleiding en de minister van Justitie en Veiligheid hebben. De bonden spreken van "de heftigste actie ooit". 

De actie moet vanaf 14 september 18.00 uur tot 16 september één minuut voor middernacht lopen.

Betere arbeidsvoorwaarden
Met allerlei acties de afgelopen weken probeert de politie betere arbeidsvoorwaarden af te dwingen. "De situatie is onhoudbaar geworden. Als er nu niets verandert, kunnen we er straks niet meer zijn als de burger ons nodig heeft", aldus de bonden.

Het ministerie van Justitie en Veiligheid laat in een reactie weten de plannen van de bonden te bestuderen. "De cao-gesprekken lopen, hopelijk is er binnen afzienbare termijn een akkoord."

Eredivisie
In de eredivisie staan volgend weekeinde onder meer ADO Den Haag - PSV (zaterdag 15 september) en AZ - Feyenoord (zondag 16 september) op het programma. De KNVB kon vrijdag nog niet zeggen of de aangekondigde acties gevolgen hebben voor de geplande voetbalwedstrijden.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen