Taboe op tonen van smart wordt geslecht op Verdrietfestival

Het Verdrietfestival vindt van 19 september tot en met 7 oktober plaats op diverse locaties in Maastricht en Aken. © Pierre Hansen

Wat is nodig om verdriet te durven erkennen en toe te laten? In een zoektocht naar antwoord presenteren regisseur Margreet Sweerts en zangeres Christina Fischer in Maastricht en Aken Het Verdrietfestival.

Sjak Planthof

Hun Verdrietconcert, van soul tot Purcell, vormt het kloppend hart van het programma. Daarnaast is er een een randprogramma met lezingen, workshops en filmvertoningen.

Samen met Fashion Clash, Docfest, Buurttheater Mariaberg, Universiteit met de buurt (Maastricht) presenteert het Verdrietfestival onder andere het Manjefiek College met Anja Schulpen en Veva Schulkens over verdriet en rituelen, en de documentaire Over de limit van Marta Prus (met een nagesprek met ex-topjudoka Edith Bos over prestatiedruk) en een workshop zakdoek-borduren met kunstenaar Desiree Hammen.

TroostlunchBuurttheater Mariaberg geeft letterlijk een kijkje in hun keuken met een open repetitie en een door buurtbewoners bereide troostlunch. Het Verdrietfestival vindt van 19 september tot en met 7 oktober plaats op diverse locaties in Maastricht en Aken.

Meer informatie: www.verdrietfestival.com

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal