DotControl verhuist van Maastricht naar Heerlen

Print
DotControl verhuist van Maastricht naar Heerlen

Hoeve de Geleenhof. Afbeelding: DotControl

ICT-bedrijf DotControl verhuist van Maastricht naar Heerlen. Het bedrijf betrekt een ruimte in Hoeve de Geleenhof aan de Valkenburgerweg.

DotControl heeft vestigingen in Rotterdam, Curaçao, Sofia en tot voor kort Maastricht. "Door de uitbreiding van het mobile development team en de openstaande vacatures is DotControl uit de Maastrichtse vestiging gegroeid. Daarom betrekken we het prachtige, historische pand in Heerlen Hoeve Geleenhof, dat ruimte biedt voor extra groei", aldus het bedrijf.

Smart Services
De keuze is onder meer op Heerlen gevallen vanwege de aanwezigheid van de Smart Services Campus. "Met de komst van Brightlands Smart Services Campus, Accenture’s Innovation Center en onlangs de Chinese fintechreus WeCash, is Heerlen een plek geworden waar innovatie bloeit. Dagelijks worden technieken als blockchain en kunstmatige intelligentie ingezet om de toekomst positief te beïnvloeden. Daarnaast ligt de Hogeschool Zuyd in hun achtertuin. Niet onlogisch dus dat we ons hier volledig thuisvoelen."

Vanuit de Heerlense vestiging werkt het team van DotControl aan opdrachten voor klanten als National Geographic, Varo Energy, Havi Logistics, Microsoft en Eredivisie. In Hoeve de Geleenhof zullen om te beginnen 5 medewerkers van start gaan. "Maar er is voldoende ruimte voor nieuw talent", vertelt brand manager Joy Damen.