Kiek van toen: Laatste schooldag

© Archief De Limburger

Het is 1 juli 1983. Met een zucht van verlichting heeft de schooljeugd een punt gezet achter de laatste dag van het schooljaar. Uitgelaten stormen de jongens en meisjes het schoolplein af en de 'grote' vakantie tegemoet.

Peter de Vreede

Waar is deze kiek genomen, wie herkent de blije kinderen, en wat is de naam van de school die in de nabije toekomst haar deuren moet gaan sluiten of gaan fuseren?

Reacties kunt u sturen naar peter.devreede@delimburger.nl

Reacties:

Geachte heer,Volgens mij is het de basisschool Ondersteboven gelegen aan de Hagendoornweg te Geulle (Moorveld).De leerling links op de voorgrond is volgens mij J.Notten,de 3de links op de voorgrond met schoudertas is Anita Penders, thans Mw Ummels.Met vriendelijke groet,Wim WijnenElsloo

Beste Peter,Graag wil ik reageren op de foto in de rubriek "Kiek van Toen" in de krant van zaterdag 8 september j.l.We zien op deze foto de basisschool St.-Josef te Doenrade aan 't Schniefke in Doenrade.De school was toen nog maar net geopend na de verhuizing uit het oude gebouw aan de Kerkstraat.Drie van de kinderen kan ik bij naam noemen.Het manneke met het geruite hemd is John Willems en het manneke uiterst rechts met de trui aan is Maurice Dassen (of diens broer, want ze leken toen veel op mekaar).Het manneke achter John Willems, juist nog links achter hem op de foto, is Richard Jeurissen.Voor de rest moet ik de namen schuldig blijven.Er is veel gaande over het schoolgebouw in Doenrade, dat met sluiting wordt bedreigd. De unilocatie voor de omliggende dorpen mocht geen doorgang vinden. Toch maken vele Doenradenaren zijn nog steeds sterk voor het behoud van de school.Ik hoop met deze informatie iets te hebben kunnen toevoegen aan de foto.Met vriendelijke groet,Waldo ScheversDoenrade

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal