Werknemer van NedCar raakt zwaargewond bij ongeval in fabriek

Print
Werknemer van NedCar raakt zwaargewond bij ongeval in fabriek

Afbeelding: Etiënne Zegers

Born - Bij een ernstig bedrijfsongeval in de fabriek van VDL Nedcar in Born is vrijdag tegen het eind van de middag een werknemer zwaargewond geraakt.

De medewerker raakte bekneld aan de montagelijn in de fabriek, zo bevestigde woordvoerder Miel Timmers van NedCar aan De Limburger.

Traumahelikopter
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De inspectie SZW stelt een onderzoek in naar de toedracht. Timmers zegt nog niet te kunnen aangeven of er mogelijk een verband bestaat met de stakingsacties in de fabriek.

Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plekke voor de eerste hulpverlening, waarbij ook een traumahelikopter werd ingezet. Die laatste kon echter onverrichterzake terugkeren.

Uiteindelijk werd het slachtoffer per ziekenwagen naar het ziekenhuis overgebracht. Als gevolg van het bedrijfsongeval moest de productielijn van Nedcar enige tijd worden stilgelegd.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →