Werknemer van NedCar raakt zwaargewond bij ongeval in fabriek

Print
Werknemer van NedCar raakt zwaargewond bij ongeval in fabriek

Afbeelding: Etiënne Zegers

Born - Bij een ernstig bedrijfsongeval in de fabriek van VDL Nedcar in Born is vrijdag tegen het eind van de middag een werknemer zwaargewond geraakt.

De medewerker raakte bekneld aan de montagelijn in de fabriek, zo bevestigde woordvoerder Miel Timmers van NedCar aan De Limburger.

Traumahelikopter
Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog onduidelijk. De inspectie SZW stelt een onderzoek in naar de toedracht. Timmers zegt nog niet te kunnen aangeven of er mogelijk een verband bestaat met de stakingsacties in de fabriek.

Politie, brandweer en ambulance waren snel ter plekke voor de eerste hulpverlening, waarbij ook een traumahelikopter werd ingezet. Die laatste kon echter onverrichterzake terugkeren.

Uiteindelijk werd het slachtoffer per ziekenwagen naar het ziekenhuis overgebracht. Als gevolg van het bedrijfsongeval moest de productielijn van Nedcar enige tijd worden stilgelegd.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen