Schunck start weer met Uur van de Buurt

Print
Schunck start weer met Uur van de Buurt

Gasten tijdens een Uur van de Buurt in Hoensbroek. Afbeelding: Schunck

Hoensbroek - Na de zomerstop start culturele instelling Schunck weer met het Uur van de Buurt. Er staat een uur gepland in Heerlerbaan, Hoensbroek en Heerlen-stad.

Op dinsdag 11 september van 10:00 tot 11:30 is er het Uur van de Buurt Hoensbroek. Dit keer is Heemkundevereniging Hoensbroek te gast en de leden zullen vertellen over hun genealogisch onderzoek in Hoensbroek. Verder zijn de wijkagent en de stadsdeelcoördinator van Hoensbroek aanwezig en weer een Buurtheld uitgeroepen. Het vindt plaats in de Schunck-bibliotheek van Hoensbroek.

Wonen en werken in Heerlen
Zondag 16 september is er een Uur van de Buurt voor heel Heerlen in het Glaspaleis tijdens de open dag van Schunck, die van 12:00 tot 17:00 uur duurt. Het thema is 'De stad, wonen en werken in Heerlen' en hier zijn schrijver Michael Berg en Frank Benneker, redacteur van VIA en De Limburger te gast. Het Uur van de Buurt is van 13:30 tot 15:00 uur.
In Heerlerbaan ten slotte is er een Uur van de Buurt op maandag 17 september. Verschillende buurtgasten stellen zich aan de wijk voor en komen aan het woord. Dit Uur wordt gehouden in de bibliotheek Heerlerbaan/The Flash aan de Vullingsweg en duurt van 13:30 tot 15:00 uur.

Alle Uren van de Buurt zijn gratis toegankelijk en aanmelden is niet nodig.