Directeuren basisscholen voeren actie in Roermond

Print
Directeuren basisscholen voeren actie in Roermond

Afbeelding: John Peters

Directeuren van de 23 basisscholen van de stichting Swalm & Roer in Roermond voeren woensdag actie, in de vorm van een gezamenlijke lunch.

De Algemene Vereniging van Schoolleiders (AVS) heeft woensdag 12 september tot landelijke actiedag uitgeroepen voor schooldirecteuren, adjuncten en onderwijs ondersteunend personeel. Zij vragen aandacht voor hun hoge werkdruk en salarisachterstand. 

Niet verhoogd
In tegenstelling tot de leerkrachten in het basisonderwijs, die wel geld van het Rijk hebben gekregen voor salaris en werkdrukverlichting, is het salaris van het overige personeel, zoals pedagogisch medewerkers, conciërges, directeuren en administratief personeel niet verhoogd.

"Terwijl zij er in de loop der tijd ook steeds meer taken bij kregen”, vertelt Jos Clout, directeur van basisschool de Zonnewijzer. "Nu is het tijd om daar de aandacht op te vestigen. We geven een signaal af op een ludieke manier. We hebben woensdag alle directeuren van onze stichting uitgenodigd bij ons op de Zonnewijzer. De leerkrachten verzorgen de lunch, want zij staan ook achter deze actie.”

Brandalarm
De landelijke actiedag op 12 september begint ’s ochtends. Het is de bedoeling dat alle schooldirecteuren om 9.00 uur het brandalarm laten afgaan en de jaarlijkse ontruimingsoefening dan houden. Onder het motto: #wijschoolleiders Slaan Alarm.

Volgens Clout zijn scholen niet verplicht hier aan mee te doen. "Wij doen dit bijvoorbeeld niet. We hebben redelijk wat kinderen uit bijvoorbeeld Syrië, die in paniek kunnen raken bij zo’n geluid. Zo’n oefening moeten we echt heel goed begeleiden van tevoren."

Op 12 september wordt in Zeeland en Zuid-Holland ook gestaakt door leerkrachten, als laatste in de rij van estafettestakingen van PO in Actie."