'Grootse' plannen voor bungalowpark in Euverem

Print
'Grootse' plannen voor bungalowpark in Euverem

Afbeelding: Annemiek Mommers

Gulpen - Het verouderde bungalowpark in Euverem wordt opgeknapt. De gemeente stemt in met het plan van de nieuwe eigenaar.

Vacantievreugd, de vorige eigenaar van Euverem, is het niet gelukt om de vernieuwing van het vakantiepark gefinancierd te krijgen. Het bedrijf heeft het park nu verkocht aan Compact Leisure Investment, dat de exploitatie overdraagt aan Qurius Vakantieparken in Amsterdam.

Qurius heeft ‘grootse’ plannen met het bungalowpark in Euverem, constateert wethouder Jos Last van Gulpen-Wittem. Het bedrijf wil daar zelf nog niets over vertellen, maar volgens Last komt er nu eindelijk schot in de zaak.

Gedateerd
De bestaande vakantiehuisjes in Euverem zijn gedateerd en nauwelijks meer te verhuren. Daarom wilde Vacantievreugd de 90 bungalows afbreken en op het terrein 110 nieuwe huisjes neerzetten. Daarbij zou het complex flink uitgebreid worden, zodat de nieuwe huisjes beter ingepast zouden kunnen worden in de omgeving.

De gemeente ging destijds akkoord met die plannen, inclusief de uitbreiding van het vakantiepark. Door de huisjes verder uit elkaar te bouwen zou het hele complex er veel beter uitzien, verwachtte het toenmalige college van B en W.

Geen geld
Bij het uitwerken van die plannen kreeg Vacantievreugd hulp van de provincie. Die wees Euverem aan als pilotproject, samen met nog vijf verouderde parken in Limburg. Een ‘vitaliteitsmanager’ zou de parken gaan helpen bij het zoeken naar financiers voor die modernisering. De provincie steekt zelf geen geld in de nieuwe parken.

Ondanks die steun vanuit het gouvernement is het Vacantievreugd blijkbaar niet gelukt om de plannen tot uitvoer te brengen. Last heeft goede hoop dat Qurius daar wel in slaagt. "Die mensen zijn in elk geval heel enthousiast”, zegt hij. Het zou in zijn ogen ‘een enorme impuls’ zijn voor het toeristisch aanbod in Gulpen-Wittem.

 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen