Kasteeltuinen Arcen krijgt Europese prijs

Print
Kasteeltuinen Arcen krijgt Europese prijs

Grachten en tuinen van het kasteel zijn opgeknapt. Afbeelding: Kasteeltuinen/Mathieu Receveur

Arcen / Belfeld - Kasteeltuinen Arcen heeft de tweede prijs van de European Garden Award gekregen. Een internationale jury van het EGHN (European Garden Heritage Network) had het park genomineerd in de categorie tuinrestauraties.

De Europese organisatie reikt sinds 2010 deze Europese tuinenprijs uit, samen met partners in veertien Europese landen (Duitsland, Frankrijk, Groot-Brittannië, België, Nederland, Zweden, Italië, Ierland, Polen, Oostenrijk, Denemarken, Portugal, Spanje en Rusland).

Erkenning
Kasteeltuinen Arcen werd dit jaar samen met het Broughton Grange Estate (Oxfordshire, Verenigd Koninkrijk) en Adare Manor (Adare, Ierland) genomineerd. Broughton Grange Estate won de eerste prijs. Kasteeltuinen Arcen is een project van Stichting het Limburgs Landschap.

Met de prijs wordt de inzet van de afgelopen jaren, de uitgebreide renovatie van het kasteel en de tuinen, erkend, aldus Kasteeltuinen Arcen. Directeur-rentmeester Wilfred Alblas nam de prijs vrijdag op Schloss Nordkirchen in het Duitse Münster in ontvangst.
 

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje