Genua wil ingestorte brug herbouwen

Print
Genua wil ingestorte brug herbouwen

Afbeelding: AFP

De autoriteiten in Genua willen dat de resten van de ingestorte brug worden afgebroken, en dat op de plek daarvan een volledig nieuwe brug wordt gebouwd. Ze hebben exploitant Autostrade gevraagd om daarbij te helpen.

"We willen met onze auto's in oktober 2019 over de nieuwe brug rijden", zei de burgemeester van Genua, Marco Bucci. Hij presenteerde de plannen vrijdag met de gouverneur van de regio Ligurië, waar Genua onder valt.

Eenvoudig
De beroemde architect Renzo Piano, die uit Genua komt, ontwerpt de brug. "De nieuwe brug moet duizend jaar blijven staan. Hij wordt gemaakt van staal en moet eenvoudig zijn", aldus Piano. De architect is vooral bekend van het Centre Pompidou in Parijs, The Shard in Londen en wetenschapsmuseum NEMO in Amsterdam.

De belangrijke verkeersbrug uit de jaren zestig stortte half augustus in. Tientallen auto's vielen ongeveer 45 meter naar beneden. Daardoor vielen 43 doden.
 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen