Politie zet woonwijk af in zoektocht naar man met openstaande celstraf

Print
Politie zet woonwijk af in zoektocht naar man met openstaande celstraf

Afbeelding: iStock

Sittard - De politie heeft vrijdagavond de wijk Limbrichterveld in Sittard afgezet omdat ze op zoek is naar een man die nog een celstraf heeft openstaan.

De persoon werd rond half acht in de wijk aangetroffen met een andere man op een scooter. Er was volgens de politie sprake van een 'verdachte situatie'. "Op het moment dat wij hem wilden controleren, vluchtte hij", aldus een woordvoerder van de politie.

Wat die 'verdachte situatie' precies was, wil de woordvoerder nu niet zeggen. Eentje is aangehouden en de andere is er dus vandoor gegaan. Of degene die al aangehouden is ook nog een celstraf of een boete heeft openstaan, wordt nu uitgezocht, meldt de politie.

Afgezet
De politie heeft in de zoektocht naar de man de complete wijk afgezet en ook een helikopter ingezet. Er is een summier signalement vrijgegeven van hem. Hij draagt een blauwe spijkerbroek, zwarte handschoenen en zwarte schoenen.

Op dit moment doet de politie geen verdere uitspraken over waar de man voor gezocht wordt. Even voor half tien werd de zoekactie afgerond. De man is nog niet aangetroffen, maar zijn identiteit is wel bij de politie bekend. Agenten hopen hem later alsnog te kunnen aanhouden.

Volg nieuws uit jouw gemeente via Facebook

De Limburger heeft voor alle 31 gemeenten een eigen Facebookgroep met het laatste plaatselijke nieuws.

> Neem een kijkje