MVV pakt in slotfase nog een punt in Almere

Print

Afbeelding: Orange Pictures

MVV heeft vrijdagavond gelijkgespeeld in de Flevopolder. Tegen Almere City werd het 2-2.

Pieter Nys redde een punt, door twee minuten voor tijd de gelijkmaker binnen te trappen. Daarmee poetste hij de schlemielige eigen goal weg van teamgenoot Van den Hurk, die een corner achter zijn eigen doelman Luuk Koopmans kopte.

Boogballetje
In de beginfase ging het spel lekker op en neer, waarbij beide teams kleine mogelijkheden creëerden. Een steekbal van Joeri Schroijen zette Anthony van den Hurk halverwege de eerste helft in scoringspositie. De spits deed waarvoor hij was aangetrokken: met een boogballetje maakte hij zijn eerste MVV-treffer. Nog geen minuut later werd de stand echter alweer gelijkgetrokken. Bijna direct vanaf de aftrap klopte Andreias Calcan doelman Luuk Koopmans met een hard afstandsschot: 1-1.

In eigen doel
Na de rust was het een compleet ander duel. Van beide kanten was het vooral duwen, sleuren en trekken. De thuisploeg was wel wat sterker uit de kleedkamer gekomen en kwam ook op voorsprong. MVV'er Van den Hurk kopte de bal uit een corner in eigen doel, keeper Koopmans stond aan de grond genageld.

Nadat het op achterstand was gekomen, moest MVV alles op alles spelen en drong het fors aan. Nys sloeg alsnog koelbloedig toe en sleepte daarmee voor MVV een punt uit het vuur. 

 

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.