‘Limburg wil onvergetelijk feest bevrijding’

Print
‘Limburg wil onvergetelijk feest bevrijding’

Foto ter illustratie. Afbeelding: Roger Dohmen

Volgend jaar is het 75 jaar geleden dat Limburg werd bevrijd. De provincie wil daar in 2019 en in 2020 een onvergetelijk feest van maken.

Om de 75-jarige bevrijding van Limburg letterlijk in het geheugen van de huidige generatie tieners te griffen, steekt de provincie Limburg ruim 600.000 euro in subsidies voor herdenkingsprojecten.

Ideeën
Alle inwoners van Limburg kunnen hiervoor vanaf woensdag 12 september hun ideeën opsturen naar de provincie. Het burgercomité ‘75 jaar bevrijding’, dat een keuze gaat maken uit de beste ideeën, staat onder leiding van oud-burgemeester Herman Kaiser.

"We willen graag dat de samenleving zelf met plannen komt om eigentijdse evenementen gericht op de jeugd op te zetten. De tienjarige van nu moet zich dit jubileum straks bij de honderdjarige herdenking in 2044-2045 nog steeds kunnen herinneren.”

Filmpje
Vanaf volgend jaar worden de plannen ten uitvoer gebracht. In Limburg begon de bevrijding van de Tweede Wereldoorlog al op 12 september 1944. De provincie trekt in totaal 1,2 miljoen euro voor uit voor de festiviteiten. Met een filmpje dat vanaf woensdag verspreid wordt via social media wordt de inschrijving voor projectideeën gestart.

Op www.limburg.nl/75jaarbevrijding staat meer informatie over de subsidieaanvragen

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen