Televisieopnames in Neer voor Muslims Like Us

Print
Televisieopnames in Neer voor Muslims Like Us

Afbeelding: iStock

Neer - De tv-opnames die tot vrijdag plaatsvonden in Neer, zijn voor het programma Moslims zoals wij. Dat laat de NTR desgevraagd weten.

Het is de Nederlandse variant van het BBC-programma Muslims Like Us dat in 2016 in Groot-Brittannië te zien was en ook in Australië een vervolg had.

Moslims
Acht Nederlandse moslims met uiteenlopende opvattingen en overtuigingen verblijven tien dagen lang onder één dak in groepsaccommodatie AandeHammermolen in Neer.

Met hun verschillende overtuigingen moeten ze bepalen wat de leefregels in het huis zullen zijn. In het programma geeft elke deelnemer bovendien zijn of haar mening over religie, samenleving en gemeenschap. "Met de nodige zelfkritiek", zegt de NTR in een persbericht.

Worsteling
Volgens de publieke omroep worstelen veel moslims met vragen als hoe zij een goed moslim kunnen zijn, wat dat moslim-zijn betekent, hoe te leven in de geest van de islam en hoe dat past in de huidige samenleving.

De vijfdelige serie legt de vinger 'op de dilemma’s van de huidige tijd', zo staat in het persbericht.

Verwarring
Eerder bestond er verwarring over de strekking van het programma. Een medewerkster van AandeHammermolen sprak over het format rond moslims met uiteenlopende geloofsopvattingen terwijl de gemeente overtuigd was van een integratieformat voor mensen met een niet-Nederlandse achtergrond.

De serie wordt in december uitgezonden op NPO2.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen