Rechter wijst uitstelverzoek Lili en Howick af: zaterdag het land uit

Print
Rechter wijst uitstelverzoek Lili en Howick af: zaterdag het land uit

Afbeelding: ANP/Robin van Lonkhuijsen

De voorzieningenrechter in Amsterdam heeft de verzoeken die waren ingediend in de zaak van Lili en Howick afgewezen.

Er zijn volgens de rechter geen redenen waarom de uitzetting naar Armenië niet kan doorgaan. Er zijn immers afspraken gemaakt over onderdak, scholing en geld.

Uitstellen
De advocaten van de twee kinderen dienden vrijdag bij de rechtbank twee verzoeken in om de uitzetting, die gepland staat voor zaterdag, uit te stellen. Volgens hen was er sprake van nieuwe informatie die het noodzakelijk maakt de uitzetting voorlopig uit te stellen. Zo zou het niet goed gaan met de moeder, die daardoor niet voor de kinderen kan zorgen.

Afspraken
De rechter vindt dat er geen sprake is van nieuwe informatie. Zo wordt in het psychologisch rapport over de moeder geen diagnose gesteld, want dat kan pas na langduriger onderzoek. Verder blijkt uit de stukken afkomstig van het ministerie van Justitie en Veiligheid dat er afspraken zijn gemaakt over onderdak, scholing en financiële ondersteuning, stelt de voorzieningenrechter in het vonnis.

Video
In de video: uitleg van Liane Wijnker van de rechtbank Amsterdam. 

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen