Plan voor Plasmolen: geen nieuw hotel, wel woningen

Print
Plan voor Plasmolen: geen nieuw hotel, wel woningen

Hotel De Plasmolen in 1976. Afbeelding: De Gelderlander/Stichting Monarch Gennep

Riethorst-Plasmolen - Op de plek waar Hotel De Plasmolen in 2001 afbrandde, komt geen hotel meer. Vastgoedontwikkelaar Ton Hendriks werkt samen met de gemeente Mook en Middelaar aan een plan waarbij er 'in het groen' ruimte is voor woningen.

Blikvanger is een 'beeldbepalend hoofdgebouw in Engelse landschapsstijl', dat herinneringen oproept aan Hotel De Plasmolen dat zeventien jaar geleden in vlammen opging. In dat nieuwe gebouw, aan de plas, kunnen tien tot vijftien appartementen komen, plus een horecagelegenheid. Ook is er ruimte voor zes 'villa-achtige woongebouwen'. 

"Hier ligt een mooi plan", aldus Ton Hendriks. Ook het college van B&W van Mook en Middelaar is vooralsnog tevreden. Het komt snel, mogelijk volgende maand al, met een raadsvoorstel waarin de raadsleden wordt gevraagd of de ingezette route ook volgens hen de juiste is. 

Brand
Hotel De Plasmolen was ruim een eeuw een begrip in de regio en ver daarbuiten. Het werd meermalen door brand verwoest. De eerste keer in augustus 1929. De tweede maal - in september 1944 - maakte oorlogsgeweld een rokende puinhoop van het gebouw dat daarna in Engelse stijl werd herbouwd. De laatste fatale brand was in juni 2001. 27 gasten wisten toen ongeschonden aan de vuurzee te ontsnappen.  

Verloedert
Sinds die brand ligt het terrein braak. Het verloedert. Vergevorderde plannen voor een zorghotel gingen niet door. Een zoektocht naar een exploitant die er weer een hotel wilde beginnen, liep op niets uit. De grond is van vastgoedontwikkelaar Ton Hendriks. De plannen die nu zijn gepresenteerd, moeten nog worden uitgewerkt.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen