Beledigingen aan adres advocaat voor verdediging Jos Brech

Print
Beledigingen aan adres advocaat voor verdediging Jos Brech

Afbeelding: ANP

Advocaat Gerald Roethof krijgt via internet beledigingen naar het hoofd omdat hij de verdediging van Jos Brech op zich heeft genomen.

 "Als iemand in Nederland een advocaat nodig heeft, is het deze meneer'', zegt de 45-jarige Roethof over zijn cliënt, die verdacht wordt van de gewelddadige dood van Nicky Verstappen.

Geen vrienden
Roethof, die Brech vrijdag voor het eerst persoonlijk ontmoette, zegt in de uitzending van Pauw wel te begrijpen dat hij door het opnemen van de verdediging Brech ‘geen vrienden maakt’. "Er zijn altijd enkele mensen die hun boosheid willen spuien." Roethofs kantoor ontving vandaag vijfentwintig haatmailtjes. "Ja, dat is wel meer dan normaal", beaamt de jurist.

Roethof laat zich door de vele negatieve reacties niet afschrikken. "Als ik iemand niet zou bijstaan uit angst voor vervelende sentimenten of een negatieve kijk van het publiek, dan zou ik geen knip voor de neus waard zijn." De reacties komen vooral via internet. "Mensen komen niet meer naar je toe, maar mailen je. Nee, geen bedreigingen, wel beledigingen.''

Lelijke dingen
Ook werd er gebeld naar het kantoor. "Er zijn wel enkele lelijke dingen gezegd." Sommige boze bellers zochten contact met het verkeerde kantoor, dat van Roethofs zus. De advocaat kijkt er niet van op. "Als het om het misbruik of de dood van een kind gaat, ligt dat erg gevoelig." Het is daarom ook belangrijk dat er snel duidelijkheid komt, vindt hij. "De vraag is alleen of mijn cliënt die duidelijkheid kan bieden."

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen