Politie roept hulp in van burgers bij zoektocht naar Lili en Howick

Print
Politie roept hulp in van burgers bij zoektocht naar Lili en Howick

Lili en Howick, Afbeelding: ANP

De politie roept burgers op om mee te zoeken naar Lili en Howick. Volgens een persbericht zijn de broer en zus weggelopen vanuit Wijchen, waar ze bij hun grootouders verbleven.

Er is inmiddels aangifte gedaan van vermissing van de kinderen. Het is onduidelijk waar Lili en Howick zijn en of ze zijn weggelopen, schrijft de politie. Die maakt zich zorgen over de veiligheid en het welzijn van de kinderen van 12 en 13 en is daarom direct een zoektocht gestart.

Moeder Armina is volgens kinderrechtenactivist Britt Borghaerts op de hoogte van de vermissing. "Ik heb haar vannacht uren aan de telefoon gehad om haar te troosten en op te vangen, zodat er niets ernstig zou gebeuren. Ze is uitermate wanhopig en overstuur. Ik maak mij grote zorgen om de kinderen en hun moeder. Vrijdag is al naar buiten gekomen dat het slecht gaat met de moeder, maar de rechter vindt dat de uitzetting mag doorgaan omdat er geen psychiatrische diagnose is. Is dat niet een reden om de uitzetting uit te stellen tot die er wel is?"

Voogdij
Lili en Howick staan onder toezicht van voogdijinstelling Nidos. Daar zijn ze verrast. "We weten niet waar ze zijn. Het ligt nu in de handen van de politie'', aldus een woordvoerster. Volgens het Nidos was het de bedoeling dat Lili en Howick aan het einde van de ochtend uit Nederland zouden vertrekken.

Definitief
Vridag besliste rechter definitief dat Howick (13) en Lili (12) naar Armenië moeten. Hun advocaat probeerde de uitzending met een rechtszaak alsnog te voorkomen, maar dat was tevergeefs.