Monumentenboek Heerlen op de markt

Print
Monumentenboek Heerlen op de markt

Villa Van Slobbe aan de Zandweg is een van de 153 Heerlense rijksmonumenten. Afbeelding: De Limburger

‘Rijksmonumenten Heerlen’ is een nieuw boek waarin de 153 monumenten die Heerlen rijk is, beschreven worden en fraai in beeld zijn gebracht.

Mensen spreken vaak over Heerlen als een niet-monumentale stad.

Inventarisatie
Een werkgroep die ter gelegenheid van open monumentendag (zondag) een inventarisatie heeft gemaakt van de bijzondere gebouwen en andere objecten van Heerlen, is tot een andere conclusie gekomen. Hun bevindingen zijn opgenomen in een 256 pagina’s tellend boek, dat op zondag 9 september uitkomt.

Gereduceerd
Het naslagwerk is dan tussen 10.00 en 16.00 uur verkrijgbaar in de hal van hotel Van der Valk. Ter gelegenheid van open monumentendag is de aanschafprijs gereduceerd tot 25 euro. Daarna zijn de kosten 35 euro.

Routebeschrijving
Bij Van der Valk is ook een gratis routebeschrijving verkrijgbaar die voert langs alle objecten die in het boek zijn opgenomen. Gezien het grote aantal monumenten, wordt aangeraden de route per fiets of auto af te leggen.

Diverse Heerlense rijksmonumenten zijn zondag ook gratis te bezoeken. Informatie hierover is terug te vinden op de site openmonumentendagheerlen.nl

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen