Ubachsberg loopt uit voor volksfeest

Print
Ubachsberg loopt uit voor volksfeest

Ook de jeugd deed zich gelden bij het feest Spätsommer Wies'n in Ubachsberg. Afbeelding: De Limburger

Met een folkloristische optocht van zo'n veertig historische voertuigen, waaronder tractoren en motorfietsen, is zaterdagavond in Ubachsberg het evenement Spätsommer Wies'n van start gegaan.

Het is voor het eerst dat deze variant op het Oktoberfeest gehouden wordt. Het is een van de festiviteiten die de jubilerende schutterij St. Hubertus (175 jaar) dit jaar houdt.

Feesttent
Na de historische optocht, waar bijna heel Ubachsberg voor uitliep, zijn ongeveer vijfhonderd bezoekers naar de feesttent getrokken op het Sjutteweike nabij Colmont.

Antisch
Daar is onder grote bijval de Antisch gedaan, het aanslaan van het eerste vat bier. Burgemeester Wil Houben van Voerendaal en zijn vrouw, plus het koningspaar van de schutterij, waren toen al door een erehaag van bielemannen en marketentsters in de feesttent gearriveerd.

Koningsvogelschieten
Zondag is een volgende activiteit in kader van het jubileum van St. Hubertus: het koningsvogelschieten dat naar verwachting de hele middag gaat duren.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen