Roda onderuit in doelpuntrijke topper tegen NEC

Print
Roda onderuit in doelpuntrijke topper tegen NEC

Afbeelding: Ermindo Armino

Roda JC heeft de topper tegen NEC zaterdagavond verloren. Een waar spektakelstuk in het Parkstad Limburg Stadion eindigde in 2-3.

Roda begon uitstekend aan de wedstrijd. Man in vorm Mario Engels zette zijn ploeg binnen tien minuten op voorsprong. De Duitser, tot nu toe betrokken bij alle Roda-doelpunten, werd op maat bediend door Livio Milts en schoof keurig binnen: 1-0. Roda had daarna een poos het betere van het spel, maar halverwege de eerste helft trokken de bezoekers de wedstrijd naar zich toe.

Uitgerekend een voormalig MVV’er tekende na een klein half uur voor de gelijkmaker. Nadat Anass Achahbar met een stijlvolle beweging de Roda-defensie het bos in stuurde, schoot Jonathan Okita de 1-1 binnen.

Paulissen
Vlak na rust kreeg Mitchel Paulissen een uitgelezen kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar zijn kopbal werd ternauwernood uit de hoek getikt door NEC-doelman Alblas. Lang hoefde hij niet om die misser te treuren, want tien minuutjes later was het alsnog raak. Mario Engels kwam na goed doorgaan alleen voor de keeper, maar was niet zelfzuchtig. De Duitser tekende niet voor zijn zesde doelpunt, maar voor zijn tweede assist. Paulissen stond klaar om binnen te tikken: 2-1.

Counter
Het spelde golfde daarna op en neer, met grote kansen voor beide ploegen. Mario Engels was na een fraaie actie dicht bij de 3-1, maar zijn lobje stierf in schoonheid op de lat. In de counter die volgde, haalde NEC wél de trekker over. En met Sven Braken was het opnieuw een oud-MVV’er die Roda pijn deed: 2-2.

Strafschop
Roda was nog amper van die gelijkmaker bekomen of NEC kwam al op 2-3. Okita ging neer in het strafschopgebied, Achahbar benutte de strafschop. In de slotfase beukte Roda nog een paar keer op de deur