Robert Doyen uit Maastricht is één van de drie Limburgse Taalhelden

Print
Robert Doyen uit Maastricht is één van de drie Limburgse Taalhelden

Limburgse TaalHelden 2018, vlnr Robert Doyen, Heleen van Otterloo en Jos Jacobs Afbeelding: Pam van den Broek

Robert Doyen, Opleidingsmanager Volwassenen Educatie bij ROC Leeuwenborgh in Maastricht, mag zich Limburgse TaalHeld 2018 noemen, voor zijn inzet om laaggeletterdheid terug te dringen.

Doyen is gekozen als TaalHeld in de categorie Bruggenbouwer. De jury: “Robert kan veel anderen partijen aan zich en aan elkaar binden. En hij is toegankelijk voor de laaggeletterde doelgroep. Hij werkt vanuit overtuiging aan de ongelijkheid in de samenleving.”

Hij is één van de drie Limburgers die door Stichting Lezen en Schrijven in Limburg tijdens de Week van de Alfabetisering deze eretitel kreeg toebedeeld. De andere twee zijn Jos Jacobs, Taalambassadeur uit Leunen, en Heleen van Otterloo, Taalvrijwilliger Moedercentrum Casa Mama Lisi in Sittard.

Doorzetters
In totaal waren tien Limburgers genomineerd voor de regionale TaalHeldenprijs. “TaalHelden zijn mensen die zich in het bijzonder inzetten voor een beter geletterd Nederland. Het zijn de mensen die eruit springen: echte doorzetters of mensen die er alles aan doen om iemand anders verder te helpen”, zegt Geke van Velzen, directeur van Stichting Lezen & Schrijven.

Landelijke finale
Doyen en de twee andere Limburgse Taalhelden gaan Limburg vertegenwoordigen tijdens de landelijke TaalHeldenprijs die in januari 2019 door Prinses Laurentien wordt uitgereikt.

In Limburg heeft circa 12,8 procent van de inwoners tussen de 16 en 65 jaar moeite met lezen en schrijven. 
Kijk voor meer informatie op: www.weekvandealfabetisering.nl