'Kanye West wil serieus president worden'

Print
'Kanye West wil serieus president worden'

Donald Trump en Kanye West Afbeelding: EPA

Kanye West wil in 2024 serieus een gooi doen naar het Amerikaanse presidentschap. Dat zegt zijn goede vriend zanger John Legend in een podcast van The Sun-journalist Dan Wootton.

Kanye heeft al een paar keer gezegd dat hij ambieert om ooit president van de Verenigde Staten worden. "Hij heeft het meerdere keren gezegd. Ik denk dat hij serieus is", aldus Legend. "Ik denk ook dat dat een van de redenen is waarom hij Trump mag. Hij ziet aspecten van zichzelf in Trump en doordat Trump heeft gewonnen, heeft hij het gevoel dat het ook mogelijk is voor hem."

Geschokt
Afgelopen zomer liep de spanning nog hoog op tussen John en Kanye omdat West publiekelijk Trump steunt. Legend herinnerde de rapper in een serie privéberichten aan de invloed die hij heeft op een heleboel mensen en wat dat betekent voor hen als hij achter een president blijft staan die niet altijd het beste lijkt voor te hebben met minderheden. Kanye gooide deze berichtjes vervolgens op zijn Twitter. "Ik was geschokt dat hij dat had gepost, maar ik ben trots op alles wat ik heb gezegd en ik sta nog steeds achter alles wat ik heb gezegd."

2024
In 2015 zei Kanye voor het eerst dat hij president wilde worden. Toen beloofde hij nog in 2020 campagne te gaan voeren. Later verschoof dit naar 2024. Begin deze maand zei de rapper in een radioshow op Power 92 Chicago nog dat het '100 procent kon gebeuren in 2024'. "Als ik besluit het te gaan doen, gaat het gebeuren. Ik ga het niet proberen." Gisteren twitterde Kanye nog alleen het getal '2024', waardoor opnieuw veel gespeculeerd werd.