Het Werkgebouw mag twee jaar langer op Tapijn blijven

© Het Werkgebouw

Het Werkgebouw, creatieve werkplaats voor ambachtelijke ondernemers, mag twee jaar langer in Loods W van de voormalige Tapijnkazerne blijven.

Sjak Planthof

De Universiteit Maastricht, die eigenaar is van de gebouwen op het terrein, heeft het contract met de gebruikers voor de komende twee jaar verlengd.

In de voormalige loods van defensie zijn sinds vijf jaar ambachtelijke ondernemers gevestigd. De veelal jonge en startende ondernemers houden zich bezig met ambachten als glas-in-lood, meubelstoffering, mode-ontwerp en grafische vormgeving.

Om het langere verblijf en het feit dat Het Werkgebouw dit najaar vijf jaar bestaat, te vieren wordt er vrijdag 5 oktober een groot feest in de loods gehouden.

De ondernemers zeggen tegelijkertijd 'achter de schermen' druk bezig te zijn met het vinden van een nieuwe locatie voor de doorstart van Het Werkgebouw 2.0.

Op het terrein worden momenteel een aantal gebouwen afgebroken. Daarvoor in de plaats komen campus-faciliteiten voor studenten van de universiteit.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal