LEFteam krijgt 195.000 euro voor aanpak spijbelen in Maastricht

Het LEFteam krijgt de bevestigingsbrief.© LEFteam Maastricht

Het LEFteam Maastricht krijgt de komende drie jaar van het Oranje Fonds elk jaar 65.000 euro voor een project om Maastrichtse jongeren die dreigen buiten de boot te vallen op school te helpen met het ontdekken van hun talent buiten de school.

Sjak Planthof

Het is één van de 20 projecten die het Oranje Fonds de komende drie jaar gaat steunen in het kader van het programma 'Meer Kansen Voor Jongeren'.

Schoolverlaten terugdringenHet project richt zich op jongeren die op het punt staan uit te vallen op school en hun talent willen ontdekken in een realistische en prettige omgeving anders dan school, aldus het LEFteam. Samen met Credo Huis en Leeuwenborgh entreeopleidingen wil LEFteam het voortijdige schoolverlaten in Maastricht en omgeving verder terugdringen. Het initiatief biedt perspectief aan ruim 150 leerlingen/studenten die jaarlijks zonder ingrijpen, zullen stoppen met school.

Het team kreeg in maart van dit jaar persoonlijk van Koningin Máxima te horen dat ze waren geselecteerd om deel te nemen aan het voortraject.

Jongeren met LEFHet LEFteam is een groep jongeren die door omstandigheden zijn uitgevallen uit het reguliere onderwijs, maar het LEF hadden om de schoolbanken weer op te zoeken. Zij vertellen hun verhaal voor de klas, om zo preventief de aanval op de schooluitval tegen te gaan. Daaruit is in 2013 de Stichting LEFteam ontstaan.

Koninklijke steunHet Oranje Fonds steunt jaarlijks duizenden projecten die mensen met elkaar verbinden. Die steun bestaat uit geld, aandacht en advies. Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima zijn het beschermpaar van het Oranje Fonds.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal