Staatssecretaris Harbers moest onderduiken na bedreigingen

Print
Staatssecretaris Harbers moest onderduiken na bedreigingen

Afbeelding: ANP

Staatssecretaris Mark Harbers (VVD) van Justitie en Veiligheid en zijn man moesten afgelopen week onderduiken vanwege ernstige dreigementen rond de asielzaak van Lili en Howick. De twee werden ondergebracht op een schuiladres.

De bedreigingen aan het adres van Harbers namen al lange tijd toe, zo zeggen bronnen. De staatssecretaris weigerde tot zaterdag gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid om de Armeense tieners Lili en Howick een verblijfsvergunning te geven.

Lees ook: Lili en Howick dolblij, opgelucht en dankbaar: 'Het is klaar'

Hoewel Harbers en zijn partner moesten onderduiken, was hij afgelopen vrijdag wel aanwezig bij de ministerraad in Den Haag. De dreigementen zouden geen rol hebben gespeeld bij het besluit van Harbers om Lili en Howick in Nederland te laten blijven.

Maatregelen
Volgens een woordvoerder van de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid hebben bewindslieden van Justitie en Veiligheid ‘soms te maken met bedreigingen’. "Dat geldt ook voor staatssecretaris Harbers de afgelopen periode.

Dan worden passende maatregelen genomen, zichtbaar en onzichtbaar. We doen verder geen mededelingen over de aard van de bedreigingen en maatregelen."