Inrit HQ-terrein Weert alweer open ondanks klachten van omwonenden

© Istock

De in- en uitrit bij Ambachtenhof naar het HQ-terrein in Weert is inmiddels weer open.

Leon Janssen

De in- en uitrit werd afgelopen maandag afgesloten na klachten van omwonenden over overlast door vrachtauto’s en onveilige situaties.

MaatregelenTijdens een bijeenkomst van omwonenden op het stadhuis, beloofde Anton Poell, een van de eigenaren van HQ, de in- en uitrit tijdelijk af te sluiten om te kijken of er alternatieven waren.

Bovendien zou bij de uitrit aan de Ambachtenhof een hoogtebegrenzer worden aangebracht, zodat vrachtwagens er geen gebruik meer van kunnen maken. Om te voorkomen dat ander verkeer op hoge snelheid de poort door rijdt, wilde Poell een verkeersdrempel aanleggen. Als alternatief werd een bestaande poort aan de Kazernelaan weer opengesteld.

Niet verkeersveiligVolgens de gemeente komen er echter veel signalen binnen dat het gebruik van de in- en uitrit aan de Kazernelaan niet verkeersveilig is. ‘Die signalen komen van de beide turnverenigingen en ouders van leden, maar ook van andere gebruikers van het terrein’ aldus de gemeente in een mededeling aan de bewoners.

"Vooral bij het uitrijden is er vanwege de bomen onvoldoende zicht op naderende fietsers en op naderend overig verkeer. Bovendien kan de in- en uitrit slechts gebruikt worden door één auto, waardoor auto’s stilstaan op de weg en/of het fietspad. Naar aanleiding van deze bevindingen hebben HQ en de gemeente besloten de poort aan de Ambachtenhof te openen voor de volgende gebruikstijden: maandag tot en met vrijdag 7.30 tot 22.30 uur; zaterdag en zondag 8.30 tot 18.00 uur.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal