Man steekt 7 mensen in centrum Parijs

© ANP

De politie heeft een man gearresteerd die zeven mensen heeft gestoken in het centrum van Parijs. Volgens Le Parisien is de aanvaller meerderjarig en heeft hij de Afghaanse nationaliteit.

ANP

Vier slachtoffers zijn zwaargewond. Onder de slachtoffers zijn twee Engelsen. De man had een mes en een ijzeren staaf.

De aanvaller stak eerst drie mensen neer bij een bioscoop. Op een terrein vlakbij de bioscoop waren twee mannen aan het jeu-de-boulen. Die probeerden de man te stoppen door een bal naar hem te gooien. Dat lukte niet. De man vluchtte weg en stak nog vier mensen meer. Een speciaal commando hield de aanvaller kort daarna aan.

Het parket in Parijs meldde dat de zeven gewonden in een ziekenhuis zijn opgenomen. Over de motieven van de man is nog niets bekend. Franse justitie heeft vooralsnog geen aanwijzingen dat het om een terreurdaad gaat.

Volgens het ministerie van Buitenlandse Zaken zijn er op dit moment geen aanwijzingen dat er Nederlanders betrokken zijn bij bij het incident. "Maar we zijn het nog aan het uitzoeken'', zegt een woordvoerster.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal