School Howick hangt de vlag uit

Kinderen demonstreerden vorig jaar augustus op het Binnenhof tegen de uitzetting van hun twee Armeense klasgenoten Lili en Howick. © ANP

Het St-Gregorius College in Utrecht hangt vandaag de vlag uit omdat leerling Howick (13) en zijn twaalfjarige zusje Lili toch in Nederland mogen blijven. "Wij zijn hartstikke blij, het is feest'', zegt een woordvoerster.

Redactie

Of Howick maandag al weer naar school gaat kon zij niet zeggen. Howick liet zondag weten dat hij het liefst zo snel mogelijk weer gewoon naar school zou gaan. "Het is misschien gek, maar het meest van alles verheug ik me er nu op om weer gewoon naar school te kunnen gaan.''

Het St-Gregorius College organiseerde eerder een petitie om de uitzetting van Howick en Lili naar Armenië tegen te houden. De twee kinderen zouden op het vliegtuig worden gezet naar Armenië, maar zaterdag werd bekend dat ze toch in Nederland mogen blijven.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal